30 Σεπτεμβρίου 2015

Απίστευτο! Έκτακτη εισφορά ΙΚΑ 20 Ευρώ ανά εργαζόμενο για Αύγουστο

 painting power to the people

Απίστευτο....Νέα έκτακτη εισφορά επιβλήθηκε ΧΘΕΣ και πρέπει να πληρωθεί ΣΗΜΕΡΑ. Έκτακτη εισφορά 20 Ευρώ για κάθε εργαζόμενο που δούλεψε τον Αύγουστο, ασχέτως να πληρώθηκε ή όχι!

Δεν φτάνει που μπαίνουν ένα σωρό νέοι φόροι ή αυξάνονται υπάρχοντες. Χθες το ΙΚΑ "επέβαλε" με απόφαση του μια νέα έκτακτη εισφορά. Κάθε φορέας που απασχόλησε κάποιον μέσα στον Αύγουστο και δήλωσε την εργασία του πρέπει να πληρώσει ΣΗΜΕΡΑ έκτακτη εισφορά 20 Ευρώ ανά εργαζόμενο. Ναι καλά διαβάσατε ΣΗΜΕΡΑ πρέπει να πληρωθεί αυτό το ποσό. Η δικαιολογία είναι ότι με τα έσοδα από αυτή την έκτακτη εισφορά θα καλυφθούν οι ανάγκες των παιδικών κατασκηνώσεων. Τώρα αν στο τέλος δεν υπάρχουν πλέον άνθρωποι που θα μπορούν να πληρώσουν αυτές τις ευφάνταστες φορολογικές επιδρομές, μάλλον δεν απασχολεί την ηγεσία του ΙΚΑ αλλά και της κυβέρνησης.

Α, είναι και κάτι επιπλέον. Αν δεν πληρωθεί το ποσό αυτό ΣΗΜΕΡΑ, από αύριο τρέχει ΠΡΟΣΤΙΜΟ για καθυστέρηση.

Aντί να μειωθεί η επιβάρυνση της εργασίας, γίνονται τα πάντα για να μην υπάρχει εργασία! Σε μια χώρα ορθολογική, με κατανόηση του ποιο είναι το πρόβλημα, θα περίμενε κάποιος από τους κυβερνώντες να έχουν σχέδιο για το πώς θα ενισχυθεί η απασχόληση και η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα. Με επιλογές σαν κι αυτές ενισχύεται η μαύρη κι αδήλωτη εργασία και η γκρίζα οικονομία, ενώ όσοι είναι υπεύθυνοι και συνεπείς πληρώνουν χωρίς λογική τακτικές και έκτακτες φορολογικές καταιγίδες....

Last modified on Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 10:42