25 Μαϊος 2014

Επιτυχίες σε ευρωπαϊκές χώρες. Βοηθήστε να γίνει και η έκπληξη στην Ελλάδα: ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία.

Οι εκλογές ήδη διαψεύδουν ότι οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ υποχωρούν.

 

Τα αποτελέσματα στη Βρετανία για τις τοπικές εκλογές δείχνουν ότι οι Πράσινοικερδίζουν 23 επιπλέον έδρες σε δημοτικά συμβούλια παρά το εκλογικό σύστημα που ευνοεί τα 2 μεγάλα κόμματα. Συνολικά πλέον οι Πράσινοι έχουν162 συμβούλους σε 56 Δημοτικά Συμβούλια. Είναι ήδη η αξιωματική αντιπολίτευση σεLiverpool,Solihull,Islington,Lewisham(Λονδίνου) και Norwich, ενώ εκπροσωπούνται για πρώτη φορά σε Newcastle -Under-LymeEppingForestBabergh και Wirral. Επίσης, αν οι προγνώσεις επιβεβαιωθούν, οι Βρετανοί Πράσινοι αναμένεται να εκλέξουν περισσότερους ευρωβουλευτές. Σήμερα έχουν δυο (την Jean Lambert, από την περιφέρεια του Λονδίνου και τον Keith Taylor, από την South-East). Έτσι ίσως διπλασιάσουν ή και τριπλασιάσουν τους Βρετανούς πράσινους ευρωβουλευτές.

Επίσης τα προγνωστικά στην Ολλανδία, που ψήφισε ήδη, δείχνουν ότι οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ (Πράσινη Αριστερά) αυξάνουν τα ποσοστά τους στο 7,8% και εκλέγουν 2 ευρωβουλευτές. Αντιθέτως οι ακροδεξιοί φαίνεται να έχουν χειρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Στη Λετονια οι Πρασινοι φαινεται να συγκεντρωνουν 6%. Οι Πρασινοι φαινεται να ενισχυονται και σε χωρες της κρισης, όπως πχ η Ιρλανδια 14%.  Φαινεται οτι Πρασινοι στη Τσεχια λαμβάνουν περίπου 4,5%! 

Οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν κουραστεί και βαρεθεί από τα ίδια και τα ίδια και φαίνεται ότι παρά τις Κασσάνδρες στρέφονται προς τους Πράσινους γιατί ξέρουν ότι μια πράσινη ψήφος είναι μια πραγματική εντολή για το κοινό καλό. Συνειδητοποιούν ότι οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ μάχονται πραγματικά για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, οικολογικές λύσεις, δημοκρατία και στις χώρες τους και στην Ευρώπη συνολικά.

Αν θέλουμε να αλλάξουμε πραγματικά την Ευρώπη και τη χώρα μας προς το καλύτερο, δώστε ώθηση και συμβάλλετε στη θετική ενέργεια που θα φέρει μια ισχυρή ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, μια ενισχυμένη κοινοβουλευτική παρουσία μας στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ομάδα των Πράσινων: «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία».

Η ψήφος σας μετράει. Δεν είναι όλοι ίδιοι, δεν είναι όλες οι πολιτικές ίδιες. Ούτε όλα τα πράσινα κόμματα είναι ίδια. Δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση μεταξύ τωνσυνδυασμών «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» και «Οικολόγοι Πράσινων – Κόμμα Πειρατών». Οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» είμαστε άλλος πολιτικός σχηματισμός, με συμπρόεδρους τον ευρωβουλευτή Νίκο Χρυσόγελο και την Μαρία Πίνιου Καλλή. Ο Νίκος Χρυσόγελος έχει αποχωρήσει από τους Οικολόγους Πράσινους, αλλά φυσικά παραμένει στην Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν διεκδικούμε ένα μέρος των Οικολόγων Πράσινων, αλλά συνθέτουμε μία νέα πολιτική πράσινη, κοινωνική πρόταση που υπερβαίνει παλαιότερα σχήματα, που έχουν παρακμάσει και έχουν οδηγηθεί ένα βήμα πριν τη διάλυση, παύοντας πλέον να εκφράζουν τις αρχές για τις οποίες δημιουργήθηκαν.

Οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» απευθυνόμαστε στους κριτικούς πολίτες που από την οργή έχουν περάσει στην συνειδητή διάθεση να αλλάξουν δημιουργικά την κατάσταση. Συντασσόμαστε με όσους πιστεύουν ότι είναι η ώρα για μια διαφορετική, δημιουργική πολιτική, όχι για καταστροφικές πολιτικές ή επικοινωνιακές στρατηγικές, χωρίς πολιτική πρόταση. Δώστε μας δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ελληνική κοινωνία.

Last modified on Κυριακή, 25 Μαϊος 2014 02:49