07 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για τις εκλογές 2015

                                                                      feet

 

Δυο πολιτικοί χώροι, οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» αναλαμβάνουν πολιτική πρωτοβουλία για να αλλάξουμε τις κυρίαρχες σήμερα πολιτικές, με ένα τρόπο, όμως, που θα προσφέρει λύσεις τόσο στα άμεσα προβλήματα των πολιτών όσο και στα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά και δημοσιονομικά. Προσκαλούμε ενεργούς πολίτες και κοινωνικές ομάδες να συμμετάσχουν σε ένα ευρύ ψηφοδέλτιο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ». Είναι μια υπέρβαση των αδυναμιών μας αλλά και ανάδειξης των θετικών των χώρων της οικολογίας και της ανανεωτικής αριστεράς. Ισότιμης συνάντησης, επίσης, με πολίτες που εκφράζουν κοινωνικά και οικολογικά καινοτόμες πρωτοβουλίες.

 

 

Ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε: «Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες. Οι ασκούμενες πολιτικές είναι αδιέξοδες και πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αλλάξουν. Η πολιτική αλλαγή όμως δεν θα είναι βιώσιμη αν δεν συγκροτεί μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση που να πείθει για το ρεαλισμό της. Η νέα πορεία της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει με υποσχέσεις για επαναφορά στην πρότερη κατάσταση. Είναι αδύνατο να υπάρχει έξοδος από την κρίση χωρίς σοβαρές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία. Διεκδικούμε σε αυτές τις εκλογές την παρουσία μας στη Βουλή για να υποστηρίξουμε ενεργά μια έλλογη αλλαγή πολιτικής, μια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας με ακλόνητες  σταθερές την  ευρωπαϊκή πορεία, τον δίκαιο επιμερισμό των  βαρών και την  μετάβαση σε νέο αναπτυξιακό μοντέλο».

 

 

Ο Νίκος Χρυσόγελος, συν-επικεφαλής των «ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και πρώην ευρωβουλευτής των Πράσινων, δήλωσε: «Η πρότασή μας είναι σαφής. Η άδικη κι αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να αντικατασταθεί από μια άστοχη κι αβέβαιη πολιτική αλλά από ένα αξιόπιστο, ισορροπημένο και κοινωνικά δίκαιο εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση. Απαιτούνται (αυτό)κριτική, διάλογος με την κοινωνία και μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων καθώς και ευρωπαϊκές συμμαχίες ώστε να διαμορφωθεί και να υιοθετηθεί αυτό το εναλλακτικό σχέδιο. Ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν την ευκαιρία να συμβάλλουμε δυναμικά σε αυτό».

 

 

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ,  τόνισε: «Η χώρα χρειάζεται μία εναλλακτική προοδευτική λύση. Με συγκεκριμένο προγραμματικό σχέδιο, απέναντι στη λιτότητα και μακριά από το λαϊκισμό. Είναι απαραίτητη μια ελπιδοϕόρα προοπτική. Μια διαφορετική πολιτική εξόδου από την κρίση που θα διασϕαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική, με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής και θα την ανασυγκροτεί σε προοδευτική κατεύθυνση. Είναι ανάγκη να υπάρξει μια νέα κατεύθυνση για τη χώρα ώστε καταπολεμηθεί η ανεργία και η ϕτώχεια και να μην παγιωθούν οι ανισότητες που αυξήθηκαν στη διάρκεια της κρίσης και να περάσει η χώρα σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης με κοινωνική και περιβαλλοντική ισορροπία. Επιδιώκουμε  την πολιτική αλλαγή με ευθύνη, την αλλαγή χωρίς διακινδύνευση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας».

 

 

Η Όλγα Θεοδωρικάκου μέλος του προεδρείου των ΠΡΑΣΙΝΩΝ τόνισε: «Εμείς, όσες και όσοι συμμετέχουμε στην πολιτική πρόταση  «ΠΡΑΣΙΝΟΙ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» επιδιώκουμε να αποτελέσουμε μια δύναμη προώθησης βαθιών, συνεκτικών και λογικών αλλαγών για ανατροπή όσων μας οδήγησαν στην χρεοκοπία αλλά και προώθησης λύσεων. Η αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας, η μείωση των ανισοτήτων, η κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη για όλες κι όλους μπορούν να επιτευχθούν βασιζόμενες σε ένα νέο πρότυπο καλύτερης διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και δυνατοτήτων μας, με δεδομένα τα όρια του πλανήτη. Η οικολογική και κοινωνική καινοτομία αλλά και η τεχνολογία μπορούν να είναι τα εργαλεία μας».

 

 

Ο Φωτεινός Θράσος, μέλος της Ε.Ε και υπεύθυνος Πράσινων Πολιτικών τηςΔΗΜΑΡτόνισε: «Η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητος όρος για να ορθοποδήσει η κοινωνία και να βγει η χώρα από την κρίση. Η νέα διακυβέρνηση της χώρας και το πολιτικό της σύστημα πρέπει να δώσουν το Εναλλακτικό Πολιτικό Σχέδιο και οφείλει να αποφύγει να μιμείται τη νοοτροπία και τις συντηρητικές πολιτικές κυβερνητισμούτης ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψαν τη χώρα.Η συνάντηση των δύο ιστορικών ρευμάτων, της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας, ήταν, σε αυτή την πολιτική συγκυρία, περισσότεροεπιβεβλημένη από ποτέ».

 

 

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μέλος του προεδρείου των ΠΡΑΣΙΝΩΝ δήλωσε: «Οι πολίτες παραμένουν όμηροι μιας αντιπαράθεσης που δεν προσφέρει λύσεις στα τρομακτικά προβλήματά τους, δεν αλλάζει τη ζωή μας και την κοινωνία προς το καλύτερο. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, μια εναλλακτική πολιτική λύση που να προσφέρει ελπίδα και λύσεις που βασίζονται στην συμμετοχή, στον διάλογο, στον σεβασμό και στην ισότιμη κοινωνική ένταξη όλων των ανθρώπων. Θα επικεντρώσουμε προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά στη λύση προβλημάτων, ιδιαίτερα στα θέματα των δικαιωμάτων και της Ανεξάρτητης Αξιοπρεπούς Διαβίωσης για όλους και όλες».

 

 

 

Last modified on Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 18:03