Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 23:51

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 15-21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

feet

Η Ελληνική Εβδομάδα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2014 διεξάγεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (ΠΕΕ), της μεγαλύτερης παγκόσμιας διοργάνωσης που αποσκοπεί στην προώθηση και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας.

 

Η Ελληνική Εβδομάδα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2014 αποσκοπεί στην ανάδειξη και ενδυνάμωση πρωτοβουλιών Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και Συνεργατισμού. Στο διάστημα 15 - 21 Νοεμβρίου 2014 διοργανώνονται απο τους συνεργαζόμενους φορείς σειρά εκδηλώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο τη διάδοση καλών πρακτικών και μοντέλων απο την Ελλάδα και το εξωτερικό, την προώθηση της συνεργασίας και δικτύωσης των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και συνεργατικών επιχειρήσεων, καθώς και την ανάπτυξη θεσμικών και πρακτικών εργαλείων για την εδραίωση, χρηματοδότηση και βιώσιμη λειτουργία τους στην Ελλάδα.

Στις προγραμματισμένες συζητήσεις και στα εργαστήρια συμμετέχουν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται με διαφορετικές οπτικές στο πεδίο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας: κοινωνικοί επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συνεταιριστικών χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, ερευνητές και ερευνήτριες απο την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

Διοργανωτές

·         Άνεμος Ανανέωσης” - Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση

·         180 Μοίρες -Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση

·         Ashoka Ελλάδος

·         BENISI - Scaling Social Innovation

·         Δίκτυο Στήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (SESNet)

·         Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας

·         Impact Hub Athens

·         Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

Συνοπτικό Πρόγραμμα Eκδηλώσεων

15 Νοεμβρίου  GoodFood, GoodFarming: Διεθνής Ημερίδα για την Βιοποικιλότητα, τις Διατροφικές Κοινότητες & την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Διοργανωτές: Ashoka Ελλάδος, Perrotis College Slow Food Thrace

Υποστηρικτής: Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή
Τόπος: Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, Θεσσαλονίκη

  19 Νοεμβρίου   Καταλύοντας Λύσεις για την Αλλαγή - Γνωρίστε πώς επιχειρηματικές πρωτοβουλίες,                                     καινοτόμες προσεγγίσεις και υποστηρικτοί μηχανισμοί συνεργάζονται και επεκτείνονται,                              αντιμετωπίζοντας καίρια κοινωνικά ζητήματα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διοργανωτές: Ashoka Ελλάδος και ImpactHubAthens

Τόπος: ImpactHubAthens, Καραισκάκη 28, Αθήνα-Ψυρρή

   20-21 Νοεμβρίου  Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

20.11 Οι κοινωνικοί εταίροι στηρίζουν την κοινωνική επιχειρηματικότητα
(τομείς και καλές πρακτικές συνεργασίας τοπικής αυτοδιοίκησης/κοινωνικών επιχειρήσεων, χρηματοοικονομικά εργαλεία, μοντέλα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικών επιχειρηματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό)

21.11 Δυνατότητες ανάπτυξης και εξέλιξης των κοινωνικών επιχειρήσεων

(βιώσιμες δημόσιες προμήθειες, προοπτικές ενεργειακών συνεταιρισμών για βιώσιμη ενέργεια, εργαλεία και μέθοδοι για τη μέτρηση του κοινωνικού αντίκτυπου της κοινωνικής επιχείρησης, έκθεση ενημερωτικού υλικού και δικτύωση ομάδων, οργανισμών και φορέων κοινωνικής οικονομίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό)

Διοργανωτές: “Άνεμος Ανανέωσης” - Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, 180 Μοίρες - Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, BENISI - Scaling Social Innovation, Δίκτυο Στήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (SES Net), Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, Impact Hub Athens, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

Υποστηρικτές: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, INNOVATHENS – Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας  της Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

Τόπος: Αθήνα, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο 9.84 και Κτίριο INNOVATHENS

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

-της Ελληνικής Εβδομάδας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2014 στην ιστοσελίδα http://seweek.gr

-του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην ιστοσελίδα http://seforum.gr/

Επικοινωνία

Άνεμος Ανανέωσης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ashoka Ελλάδας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας: info@gr.boell.org

ImpactHubAthens: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

SES Net:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

180 Μοίρες:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 1640 times Last modified on Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014 00:02